Σε αυτό το άρθρο αναφέρω 2 βότανα – φυτά που έχουν επιστημονικά αποδείξει ότι είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της αμνησίας: το Γκίνσενγκ και το Μελισσόχορτο.


1. Γκίνσενγκ (ή τζίνσενγκ)

αμνησια αντιμετωπιση

Ρίζα Panax Ginseng (Τζίνσενγκ)

Το γκίνσενγκ (επιστημονική ονομασία Panax Ginseng) προέρχεται από την Κίνα και θεωρείται ως ένα φυτό τονωτικό.

Έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες (από την αρχαία ελληνική λέξη Παν-αξος που σημαίνει “τα πάντα θεραπεύει”), αλλά εξαιτίας του τίτλου αυτού του άρθρου, εστιάζουμε στην πλευρά της πνευματικής υγείας και συγκεκριμένα στο πόσο ωφελεί κατά της αμνησίας.

Εξετάζοντας τη συγκεκριμένη πλευρά, χρησιμοποιείται για την πρόληψη της κούρασης, της εξάντλησης, της αμνησίας και των άσχημων συνεπειών των γερατειών.

Μπορεί να χορηγηθεί ως αφέψημα, έγχυμα ή βάμμα. Πιο άμεσο αποτέλεσμα έχουμε όταν τρώμε κατ’ ευθείαν μικρά κομμάτια ρίζας ginseng. Ρίζες τζίνσκενγκ μπορούμε να βρούμε εύκολα στο εμπόριο.

2. Μελισσόχορτο

αμνησια μελισσοχορτο

Μελισσόχορτο (Lemon Balm)

Το μελισσόχορτο λέγεται και μέλισσα η φαρμακευτική ή και αγριομέλισσα. Προσελκύει τις μέλισσες γι’ αυτό και έχει αποδοθεί αυτό το όνομα. Φυτρώνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και αναγνωρίζεται εύκολα σύμφωνα με την εικόνα.

Είναι διεγερτικό και τονωτικό για την καρδιά, τον εγκέφαλο, σε περιπτώσεις πνευματικής κατάπτωσης, αμνησίας και μελαγχολίας.

Ως αφέψημα βράζουμε μια κουταλιά φύλλα και λουλούδια σε ένα ποτήρι νερό για 2 – 3 λεπτά. Μπορούμε να πιούμε 3 φλιτζάνια την ημέρα.

Κλείνοντας

Μπορούμε να αποφύγουμε “χημείες” και να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της φύσης. Μπορούμε και σε αυτή τη περίπτωση να βοηθήσουμε την πνευματική μας υγεία και συγκεκριμένα να αντιμετωπίσουμε την αμνησία με 100% φυσικό τρόπο :)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply