Η δύναμη της φύσης είναι πραγματικά εκπληκτική.

Μπορούμε να αξιοποιήσουμε συγκεκριμένα, φυτά – βότανα και να αντιμετωπίσουμε την τριχόπτωση.

Ο φυσικός τρόπος καταπολέμησης της τριχόπτωσης μπορεί να γίνει με την χρήση διαφόρων φυτών. Συγκέντρωσα τα πιο δημοφιλή για αυτόν τον σκοπό και προβάλλω παρακάτω τα 4 πιο σημαντικά από αυτά:

1. Αδίαντο (ή πολυτρίχι)θεραπεια τριχοπτωσης
Τονώνει τα μαλλιά, σταματάει την τριχόπτωση και την πιτυρίδα. Μπορείτε να το πάρετε σαν αφέψημα – ένα κουταλάκι αδίαντο ξερό για κάθε φλυτζάνι. Το βράζετε και το σουρώνετε ύστερα από μισή ώρα. Κάθε βράδυ (για 2 εβδομάδες) κάνουμε εντριβή στις ρίζες των μαλλιών με κρύο αφέψημα αδιάντου.

αντιμετωπιση τριχοπτωσης2. Θυμάρι
Το θυμάρι έχει εντυπωσιακές ιδιότητες, σταματάει την τριχόπτωση και εξασφαλίζει διαύγεια πνεύματος. Για αποτελεσματική θεραπεία τριχόπτωσης, βράζουμε μια χούφτα θυμάρι σε 1 λίτρο νερό, μέχρι να μείνει το μισό. Έπειτα, αλοίφουμε το κεφάλι με αυτό το νερό που έχει απομείνει. Πιο συγκεκριμένα, το καλύτερο είναι να λούσουμε πρώτα το κεφάλι μια φορά, μετά να κάνουμε μια εντριβή με το μισό λίτρο νερό του θυμαριού, να το αφήσουμε για 4-5 λεπτά και μετά να ξεβγάλουμε τα μαλλιά στο τέλος.


3. Κυπαρίσσικαταπολεμηση τριχοπτωσης
Το κυπαρίσσι καταπολεμά αποτελεσματικά τη τριχόπτωση. Τα κουκουνάρια του (ή κυπαρισσόμηλα) είναι χρήσιμα για αυτόν τον σκοπό. Το τσάι των κουκουναριών σταματούν τη τριχόπτωση και σκουραίνουν το χρώμα των μαλλιών. Χρησιμοποιείται στο λούσιμο μαζί με ξύδι.

κατα της τριχοπτωσης4. Φασκόμηλο
Το φασκόμηλο τονώνει το τριχωτό μέρος του κεφαλιού και σταματάει τη τριχόπτωση. Μουλιάζετε το φασκόμηλο για 1 ώρα μέσα σε νερό και έπειτα λούζετε το κεφάλι σας με αυτό, κάνοντας απαλές κινήσεις μασάζ για 2 – 3 λεπτά.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply