ροντιολα φυτοΤο ροντιόλα (rhodiola ή golden root) είναι ένα φυτό που βρίσκεται στη Σιβηρία και στα βουνά της Βόρειας Ευρώπης.

Είναι ένα εκπληκτικό φυτό το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη ζωή σας αισθητά.

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει τις παρακάτω ευεργετικές ιδιότητες:

Ενέργεια
Βοηθά στην καλύτερη οξυγόνωση του εγκεφάλου καθώς και των μυικών ιστών, ενισχύοντας σε σημαντικό βαθμό τα επίπεδα ενέργειας.

Στρες
Το ροντιόλα βοηθά το σώμα να προσαρμοστεί στις κρίσεις άγχους και πανικού, σε χημικά και περιβαντολογικά στρες. Ενισχύει τον υγιεινό ύπνο και δρα ως αντικαταθλιπτικό. Βοηθά στην ανακούφιση του άγχους και τη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα μέσα σε ένα υγιές εύρος.

Μνήμη & Πνευματική Αντοχή
Η ρίζα του ροντιόλα έχει αποδειχθεί από πολλές μελέτες ότι δρα ως ανταπτογόνο. Υποστηρίζει την κούραση και ενισχύει τη μνήμη και την πνευματική αντοχή. Κρίνεται πολύ χρήσιμο στις μαθητικές εργασίες και κάθε είδους πνευματική εργασία (περιπτώσεις όπως κούραση στην απόδοση εργασίας, μειωμένη όρεξη, κόπωση από έντονη φυσική ή διανοητική δραστηριότητα).

Είναι σημαντικό επίσης να αναφέρω ότι βοηθά στην προστασία του μυϊκού ιστού κατά τη διάρκεια της άσκησης / γυμναστικής.

Χορήγηση
Ενδείκνυται 200 – 400 mg /ημέρα. Μην υπερβείτε τα 1,5 – 2 gr σε μια ημέρα. Για 6 – 8 εβδομάδες, μετά αφήστε ένα διάλειμμα τουλάχιστον 2 εβδομάδων.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τις ευεργετικές ιδιότητες του ροντιόλα όπως έκανα και εγώ και έχω δει αισθητή βελτίωση ειδικά στον τομέα της πνευματικής αντοχής και απόδοσης, προτιμήστε τη φυσική, οργανική ρίζα του φυτού σε σκόνη σε συνδυασμό με ποιοτικό εκχύλισμα.

Δείτε εδώ μία από τις καλύτερες επιλογές ροντιόλα που συνδυάζουν το παραπάνω για να απολαύσουμε στο μέγιστο τις ευεργετικές του ιδιότητες

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply