Ήλιος - Ηλίανθος, Τροφή Για Δίαιτα

Ήλιος Ή Ηλίανθος (Helianthus Annuus)

Ο ήλιος ή ηλίανθος είναι το γνωστό σε όλους μας φυτό από το οποίο προκύπτει ο ηλιόσπορος (τα σποράκια του) και το ηλιέλαιο, το οποίο είναι χρήσιμο στους καρδιακούς.

Τα χρήσιμα μέρη του είναι οι ωμοί, άψητοι και ανάλατοι σπόροι του και το λάδι του, εφόσον έχει παραχθεί με ψυχρή πίεση.

Γιατί είναι εκπληκτική τροφή για δίαιτα

Όσοι κάνετε δίαιτα κρατήστε και εφαρμόστε το εξής: Μισό φλιτζάνι ωμοί, ανάλατοι ηλιόσποροι έχουν μόλις 280 θερμίδες και σε χορταίνουν. Γι’ αυτό το λόγο είναι μια θαυμάσια τροφή για όσους κάνουν δίαιτα με υγιεινή διατροφή.


Επωφεληθείτε στο μέγιστο

Για να επωφεληθείτε στο μέγιστο από τους ηλιόσπορους, να τους τρώτε ωμούς ή ελαφρα ψημένους (πάντα ανάλατους) και να τους μασάτε καλά. Μπορείτε επίσης να τους βρέχετε για 2 – 3 ημέρες, μέχρι να βγάλουν φύτρα. Με τη φύτρα έχουν περισσότερη θρεπτική αξία και χωνεύονται πιο εύκολα, γιατί το άμυλό τους μετατρέπεται σε ζάχαρο. Η φύτρα επίσης περιλαμβάνει επιπρόσθετη βιταμίνη C.

Που βρίσκουμε ηλίανθο και ωμούς ηλιόσπορους

Μπορούμε να φυτέψουμε ηλίανθους στο κήπο μας ή σε γλάστρες και να έχουμε έτοιμους τους ωμούς τους σπόρους το καλοκαίρι, πέρα από την ομορφιά αυτών των λουλουδιών.

Άψητους σπόρους φυσικά μπορείτε να βρείτε και σε σοβαρά καταστήματα ξηρών καρπών ή σε διάφορα καταστήματα υγιεινών – σούπερ τροφών.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply